Algemene informatie

MeiDy

Een kleinschalige organisatie, wij bieden laagdrempelige ondersteuning aan individuele cliënten en gezinnen in de thuissituatie. Ook bieden wij 24 uurs ondersteuning aan in ons Ouder en Kind huis. 

Gecontracteerd door Sociaal Domein Fryslân biedt MeiDy specialistische jeugdhulp in de provincie Fryslân. Ook bieden wij zorg vanuit de WMO voor o.a. de gemeenten; Dantumadiel, NEF, Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen, Smallingerland, OWO, Leeuwarden en Súd-West Fryslân.

MeiDy ambulant

MeiDy biedt laagdrempelige ondersteuning aan individuele cliënten en gezinnen. Er kan psychosociale problematiek zijn, of sprake van een verstandelijke beperking al dan niet in combinatie met een gezin. Opvoedondersteuning, of het aanbrengen van structuur in het dagelijks leven, kan een van de hulpvragen zijn. Daarnaast bieden wij begeleide omgangen en geeft MeiDy  de training Rots en Water.

Begeleide omgang

Begeleide omgang wordt ingezet als bijvoorbeeld na een scheiding de omgangsregeling niet goed van de grond komt. Of bij een uithuisplaatsing. MeiDy ondersteunt kinderen en ouders om tot een regeling te komen en begeleidt ook letterlijk de omgang. Wij faciliteren de ontmoeting met (biologische) ouder(s) en (pleeg)kind.

Weekend omgang 

MeiDy biedt de mogelijkheid om de weekenden van vrijdag tot zondag avond met vader of moeder bij MeiDy door te brengen. 

Dit kan bijvoorbeeld na een uithuisplaatsing of aan gezinnen waarbij conflicten en communicatieproblemen tussen gescheiden ouders ervoor zorgen dat de omgangsregeling niet of minimaal van de grond komt. 

Uitgangspunt bij de begeleiding is dat de ouder verantwoordelijk blijft voor hun kinderen en dat de kinderen recht hebben op goed contact met de desbetreffende ouder waar de omgang mee plaats vind. 

Rots en Water training MeiDy

Elk mens is idealiter zowel Rots (krachtig, standvastig, assertief) als Water (sociaal, empathisch, gericht op anderen).”

MeiDy jongerencoach

Voor jongeren tussen de 10 en 19 jaar.  Soms heb je wel eens het gevoel dat het niet lukt, dat je wel wil maar dat het niet gaat. Soms pieker je, of ben je onzeker. Met  een jongerencoach sta je er niet alleen voor. We zoeken naar jouw kwaliteiten, talenten en mogelijkheden en kijken hoe jij deze positief  in kunt zetten. Samen MeiDy maken we een plan om jouw doel te behalen.

MeiDy & de Baby’s

Binnen MeiDy hebben wij ons eigen Baby team. Het baby team werkt samen met MeiDy ambulant en MeiDy wenje. Binnen ons werkveld komen wij regelmatig in contact met jonge gezinnen, ook met pasgeboren baby’s. Uit ervaring weten wij dat het soms wenselijk is dat de gezinsondersteuning langer wordt ingezet na de kraamperiode. 

MeiDy Wenje 

In het Ouder & Kind huis kunnen moeders of vaders tijdelijk verblijven met maximaal 2
kinderen. 

 Meer weten over de ondersteuningsmogelijkheden? Kijk op www.meidy.nlContract wmo

Contactinformatie

 06-38 24 50 83Badhúswei 1D9104KA Damwâld www.meidy.nlLaatste controle: november 2019

Plan route

Hulpaanbod

Ambulante gezinsondersteuning, Individuele ondersteuning

Wij bieden thuisondersteuning aan cliënten met  psychosociale problematiek, ( inclusief GGZ) en / of verstandelijke beperking.  Onze doelgroep bestaat uit; kinderen, tieners, adolescenten, volwassen en ouderen. Het doel van onze ondersteuning is dat jij of jullie weer zelfstandig of gedeeltelijk met onze ondersteuning verder kunnen.

Ouder & Kind huis

MeiDy wenje is voor een  ( aanstaande) ouder en kind waar zij  tijdelijk kunnen verblijven. In het ouder & kind huis van MeiDy woon je samen met andere ouders en hun kind(eren). Bij Meidy krijg je een eigen ingerichte studio, met badkamer en  toilet. deze zijn geschikt voor 1...

Rots en Water Training

Rots en Water In deze training leer je om weerbaarder te worden. De training is gericht op het vergroten van de weerbaarheid van bijvoorbeeld;  jezelf, je kinderen, je vriend, partner etc.  Je leert hoe je op moet komen voor jezelf, maar daarbij wel de ander respectvol behandelt.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Maatschappelijk werk Pedagogische hulpverlening Welzijnswerk