Algemene informatie

MeiDy is een kleinschalige organisatie, wij bieden laagdrempelige ondersteuning aan individuele cliënten en gezinnen in de thuissituatie. Ook bieden wij 24 uurs ondersteuning aan in ons Ouder en Kind huis. 

Gecontracteerd door Sociaal Domein Fryslân biedt MeiDy specialistische jeugdhulp in de provincie Fryslân. Ook bieden wij zorg vanuit de WMO voor o.a. de gemeenten; Dantumadiel, NEF, Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen, Smallingerland, OWO, Leeuwarden en Súd-West Fryslân.

MeiDy biedt laagdrempelige ondersteuning aan individuele cliënten en gezinnen. Er kan psychosociale problematiek zijn, of sprake van een verstandelijke beperking al dan niet in combinatie met een gezin. Opvoedondersteuning, of het aanbrengen van structuur in het dagelijks leven, kan een van de hulpvragen zijn. Daarnaast bieden wij begeleide omgangen en geeft MeiDy  de training Rots en Water.

Begeleide omgang

Begeleide omgang wordt ingezet als bijvoorbeeld na een scheiding de omgangsregeling niet goed van de grond komt. Of bij een uithuisplaatsing. MeiDy ondersteunt kinderen en ouders om tot een regeling te komen en begeleidt ook letterlijk de omgang. Wij faciliteren de ontmoeting met (biologische) ouder(s) en (pleeg)kind.

MeiDy Wenje 

In het Ouder & Kind huis kunnen moeders of vaders tijdelijk verblijven met maximaal 2
kinderen. In het Ouder & Kind huis wordt gewerkt met 4 fases; Ouderschap beoordeling,
doelgerichte fase, versterkingsfase en uitstroomfase Een mogelijke vervolg optie is
ambulante ondersteuning MeiDy.

Rots en Water training MeiDy

Elk mens is idealiter zowel Rots (krachtig, standvastig, assertief) als Water (sociaal, empathisch, gericht op anderen).”

 Meer weten over de ondersteuningsmogelijkheden? Kijk op www.meidy.nlContract wmo

Contactinformatie

 06-38 24 50 83Badhúswei 1D9104KA Damwâld www.meidy.nlLaatste controle: juli 2019

Plan route

Contactpersonen

Hulpaanbod

Ambulante gezinsondersteuning, Individuele ondersteuning

Wij bieden thuisondersteuning aan cliënten met  psychosociale problematiek, ( inclusief GGZ) en / of verstandelijke beperking.  Onze doelgroep bestaat uit; kinderen, tieners, adolescenten, volwassen en ouderen. Het doel van onze ondersteuning is dat jij of jullie weer zelfstandig of gedeeltelijk met onze ondersteuning verder kunnen.

gezinshulpverlener

MeiDy thuisondersteuning Is  voor jou of gezin waarbij specifieke vaardigheden worden aangeleerd. Dit  traject is intensief. Om een duidelijk beeld te krijgen van de problematiek en reeds ontwikkelde vaardigheden zal MeiDy na start meerdere malen per week aanwezig zijn en met...

NAH; Niet Aangeboren Hersenletsel

Niet Aangeboren Hersenletsel Niet aangeboren hersenletsel kan je leven ingrijpend veranderen. Wat zo gewoon en vanzelfsprekend was, wat zo vanzelf ging, dat is veranderd. Er kunnen veranderingen zijn in bewegen, denken en emoties. Met niet-aangeboren hersenletsel heb je soms extra begeleiding nodig

Ouder & Kind huis

Zoek je hulp bij het verzorgen, opvoeden en jouw leven met een kindje? Dan kun je terecht bij MeiDy en tijdelijk wonen in het ouder & kind huis. Hier kun je werken aan persoonlijke doelen, het ouderschap en kun je leren hoe je een band op kunt bouwen met jouw kindje. Hierover worden dagelijks...

Rots en Water Training

Rots en Water In deze training leer je om weerbaarder te worden. De training is gericht op het vergroten van de weerbaarheid van bijvoorbeeld;  jezelf, je kinderen, je vriend, partner etc.  Je leert hoe je op moet komen voor jezelf, maar daarbij wel de ander respectvol behandelt.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Maatschappelijk werk Pedagogische hulpverlening Welzijnswerk