Buurtbemiddeling lost al 25 jaar burenruzies succesvol op

Geplaatst op: 8 september 2021

Buren staan te praten

De maand september staat in het teken van het landelijk 25-jarig bestaan van Buurtbemiddeling. Landelijk lukt het Buurtbemiddelaars om in 7 van de 10 situaties buren te helpen naar een oplossing voor hun probleem.

Welzijn Het Bolwerk voert sinds 2018 Buurtbemiddeling uit in Noardeast-Fryslân en Dantumadiel. “We weten dat burenruzies veel invloed hebben op de leefbaarheid in wijken. Als je een conflict hebt met je buren, zit je thuis niet lekker meer op de bank. Soms verziekt een burenruzie zelfs je dagelijks leven of beïnvloedt het je werk. Na een succesvolle werving en opleiding van nieuwe vrijwillige buurtbemiddelaars, zijn er nu 15 bemiddelaars actief, die zorgen dat buren samen een oplossing vinden voor hun conflict. En dat buurtbewoners weer on speaking terms komen.”

Buurtbemiddeling is onmisbaar

Dat blijkt uit onderzoek en landelijke kengetallen. Het vermindert de ervaren woonoverlast, verkleint de kans op escalatie tot strafbare feiten, vergroot het gevoel van veiligheid en leefbaarheid én heeft een positief effect op de gezondheid van mensen, omdat de stress van het conflict, bij het vinden van een oplossing vermindert. “En ook heel belangrijk bewoners voelen zich na een bemiddeling zelfredzamer.”
Veel Nederlanders ervaren dagelijks burenoverlast. Het advies is om zodra je je ergert, het gesprek aan te gaan met de buren. Lukt dat niet, schakel dan op tijd hulp in van Buurtbemiddeling.”

Contact

Voor meer informatie over de werkwijze en mogelijkheden, neem contact op met de coördinatoren van Buurtbemiddeling Jetske Leijenaar of Abbas Faegh; tel.: 0519-292223 of stuur een bericht: buurtbemiddeling@het-bolwerk.eu. Of zoek informatie via de website van Welzijn Het Bolwerk.

Logo Buurtbemiddeling, 25 jaar succesvol

Bestanden

csm_600x400_buurtbemiddel
ing_25_jaar_01_6d58242808
.jpg
JPG, 15,1 kB
Vergelijk hulpaanbod