Kindpakket wordt Sam&

Geplaatst op: 26 april 2021

Sam& voor alle kinderen (afgekort Sam&) is per 1 januari 2021 de opvolger van Kindpakket in de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel.

Sam& is een samenwerking tussen Jeugdfonds Sport en Cultuur, Leergeld, Stichting Jarige Job en Kinderderhulp. Door de samenwerking kunnen zij landelijk én lokaal samenwerken.

Wat houdt het in?

Sam& is bedoeld om alle kinderen mogelijkheden te geven om mee te doen in de samenleving. Ook als de ouders daar niet voldoende geld voor hebben. Denk bijvoorbeeld aan het schoolreisje, de sportclub of muziekles.

U kunt voor uw kind vergoeding vragen van kosten die u zelf niet kunt betalen. Zo´n aanvraag doet u altijd vooraf. Na aanvraag wordt er gekeken naar wat er in uw situatie mogelijk is. Het geld gaat altijd rechtstreeks naar de vereniging of leverancier.

Voor wie is het?

Kinderen tussen de 4 en 18 jaar. Waarvan de ouders een gezinsinkomen hebben van 120% van het sociaal minimum en de kosten niet zelf kunnen betalen.

Hoe aanvragen?

Iedere aanvraag voor het vergoeden van kosten dient u in via de website van Sam&. Sam& neemt contact met u op zodra uw aanvraag binnen is.

Meer informatie?

Kijk op de website van Samen voor alle Kinderen voor meer informatie en het doen van een aanvraag: www.samenvoorallekinderen.nl

Vergelijk hulpaanbod