Hulp gedupeerden kinderopvangtoeslag-affaire

Geplaatst op: 1 april 2021

Duizenden ouders zijn getroffen door de problemen met kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst/Toeslagen compenseert hen daar financieel voor. Maar voor wie in de problemen is geraakt is dat niet altijd voldoende. Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen.

Bent u een inwoner van de gemeente Noardeast-Fryslân of Dantumadiel en bent u gedupeerd geraakt door de manier waarop kinderopvangtoeslag is uitgevoerd door de Belastingdienst dan kan dat gevolgen hebben voor uw situatie.

De gemeente ondersteunt u hier graag bij.

Het gaat om de volgende situaties:

  • U bent gedupeerd door vooringenomen handelen van de Belastingdienst en door onderzoek naar georganiseerde fraude (CAF-zaken);
  • U bent gedupeerd doordat de wet te streng was;
  • U krijgt de kwalificatie opzet/grove schuld waardoor u in het verleden geen persoonlijke betalingsregeling kon krijgen.

Wat kan de gemeente voor u betekenen?

Herkent u zichzelf in een of meer van de 3 bovengenoemde situaties, neem dan contact met ons op. Dan helpen we u met bijvoorbeeld uw inkomen, schulden, huisvesting of andere zaken. Samen komen we verder.

U kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen

Geeft u alstublieft duidelijk aan dat het gaat om de kinderopvangtoeslagaffaire.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de Belastingdienst.

Vergelijk hulpaanbod