Nieuws

Participatieraad Sociaal Domein DDFK

De Participatieraad Sociaal Domein DDFK is de adviesraad voor de gemeente Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. (DDFK-gemeenten) Wij zoeken twee nieuwe leden, ter versterking van onze raad.

Lees meer

Netwerkbijeenkomst Week van de Opvoeding

Van 1 tot 7 oktober 2018 was de Week van de Opvoeding met als thema “Opvoeden is samenspel”. De DDFK-gemeenten organiseerden daarom een netwerkbijeenkomst in Theater Sense in Dokkum.

Lees meer

Project Ouders praten over drugs

Nuchtere Fries is een platform waarin verschillende partijen samenwerken aan het verminderen van de problematiek rondom jeugd, alcohol en drugs: alle Friese gemeenten, Verslavingszorg Noord Nederland, Politie, horecabond en GGD Fryslân

Lees meer

Kennismakingsmatinee van Stichting Vier het Leven

Optreden van het Jankfoddekoar Tûzen Triennen

Op zondagmiddag 30 september, midden in de Week tegen de Eenzaamheid, was er in Sense Dokkum een speciale matinee voor ouderen (65+), georganiseerd door Stichting Vier het Leven in Friesland.

Lees meer

Kom erbij! week

Wist u dat meer dan een miljoen Nederlanders zich sterk eenzaam voelt? Iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden.

Lees meer

Minicongres Sociale Benadering Dementie met Anne-Mei The

Minicongres Dementie

In Nederland zijn ongeveer een 270.000 mensen die lijden aan dementie. Daarvan hebben ongeveer tussen de 60 à 70% de ziekte van Alzheimer. De verwachting voor 2050 is dat 500.000 mensen deze ziekte hebben. Het is belangrijk dat gemeenten hierop inspelen.

Lees meer

Theatervoorstelling Jonge Mantelzorg!

Theatervoorstellling Jonge Mantelzorg

25 september 2018 van 14:00 – 16:30 vindt de theatervoorstelling over “jonge mantelzorgers” plaats, in it Badûs in de Westereen. Deze wordt georganiseerd vanuit een samenwerkingsverband met Stichting Welzijn Het Bolwerk, Kearn Welzijn en Federatie Christelijk Jeugdwerk Tytsjerksteradiel.

Lees meer

Kom erbij! 27 september - 6 oktober

Wist u dat meer dan een miljoen Nederlanders zich sterk eenzaam voelt? Iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden. Daarom is het belangrijk dat we samen een vuist maken tegen eenzaamheid. Dat doen we in de ‘Kom Erbij Week’! Doet u mee?

Lees meer

Minimagids 2018

Hebt u een laag inkomen?

Lees meer

JOBINDER: extra kosten gemaakt?

Extra telefoonkosten gemaakt, zelf uw kind met de auto naar school gebracht? Jobinder biedt de mogelijkheid om compensatie aan te vragen voor onkosten die u hebt gemaakt in de periode van 8 tot en met 26 januari 2018 als gevolg van de opstartproblemen. U kunt dit aanvragen via een formulier op de website van Jobinder.

Lees meer

Sporten met een beperking…en daardoor extra vervoerskosten?

Sporten en voldoende bewegen is voor iedereen gezond. Heeft u een beperking? Dan hoeft u het bewegen niet te laten. U kunt vaak meer dan u denkt! Sporten en bewegen geeft zelfvertrouwen en een goed gevoel. U ontmoet andere mensen, u doet mee en bewegen is natuurlijk gewoon leuk!

Lees meer

Korting op uw zorgpremie

Zorgpremie en gemeentelijke korting AV-Frieso 2018 bekend.

Lees meer

Kraambank

Isis Kraamzorg heeft een eigen Kraambank. Als je een babyuitzet niet zelf kunt betalen, kun je een beroep doen op de Kraambank. Wij zamelen tweedehands babykleding en -artikelen in en geven die via de Kraambank door aan gezinnen die het nodig hebben.

Lees meer