Als u mee wilt blijven doen, bezig wilt blijven en leuke dingen ondernemen: zoek een activiteit, word actief in de buurt en ontmoet nieuwe mensen. Als u vragen heeft of ondersteuning nodig heeft, kunt zich melden bij: onze gebiedsteams, welzijnsinstellingen Het Bolwerk of Timpaan.

Een vrijwilligerscentrale is een organisatie die bemiddelt voor mensen die een vrijwilliger zoeken. Op de website van de de welzijnsorganisaties vindt u meer informatie over de vrijwilligershulp die ze bieden.

Stichting Welzijn Het Bolwerk

Samen met u geven we invulling aan welzijn en ondersteuning. We leggen verbindingen, we brengen mensen in beweging. Onze inzet? De leefbaarheid en sociale samenhang in de wijken en dorpen sterker maken.

Stichting Timpaan Welzijn

Timpaan is actief op het gebied van individuele coaching, opvoeden & opgroeien, jongerenwerk, opbouwwerk, ouderenwerk, vrijwilligerswerk en mantelzorgondersteuning.

Mantelzorgondersteuning

Bij het gebiedsteam kunt u terecht voor informatie en advies. Zij kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden van vervangende zorg. Ook via het mantelzorgsteunpunt kunt u zich laten informeren over de mogelijkheden voor vervangende mantelzorg. Een vrijwilliger kan u helpen om de zorg wat lichter te maken.

Maatjesproject

Maatjes zijn vrijwilligers die samen met iemand op stap gaan en activiteiten ondernemen. Soms helpen ze ook bij de administratie. Kijk bij Maatjesprojecten voor meer informatie.

VPTZ

Er zijn ook vrijwilligers die thuis helpen (of in een hospice) wanneer iemand op sterven ligt. Dit heet vrijwillige palliatieve terminale zorg, vaak afgekort VPTZ. U kunt eens kijken welke organisaties bij u in de buurt vrijwillige palliatieve zorg aanbieden.

Landelijke vrijwilligersorganisaties

Er zijn ook een aantal landelijke organisaties die zich met vrijwilligerszorg bezighouden. U kunt contact opnemen met de afdeling bij u in de buurt om te informeren naar de mogelijkheden:

  • MEE (ondersteuning voor mensen met een beperking)
  • de Zonnebloem (bezoek, uitstapjes en vakanties)
  • het Rode Kruis (activiteiten (bijv. boottochten), contactcirkel en workshops)
  • Humanitas (o.a. maatjesprojecten, kindervakantieweken en hulp bij administratie)

Geloof

Vanuit de kerken is ook veel aandacht voor vrijwillige hulp en vrijwilligerswerk.U kunt eventueel een vrijwilliger zoeken via een religieuze organisatie.

Een landelijke christelijke organisatie voor vrijwillige thuishulp is NPV. Niet alle lokale afdelingen bieden ook daadwerkelijk praktische hulp aan.

Hulpaanbod

Vrijwillige thuishulp

Steunpunt Mantelzorg en Respijtzorg

Wie intensief voor een naaste zorgt, is mantelzorger. Voor een...

Zorg overnemen door vrijwilligers

Steunpunt Mantelzorg en Respijtzorg

Wie intensief voor een naaste zorgt, is mantelzorger. Voor een...

Palliatieve zorg van vrijwilligers

Organisaties

Vrijwilligerscentrales

Het Bolwerk

 0519-29 22 23 het-bolwerk.euZuiderschans 109101PZDokkum

Steunpunt mantelzorg

Het Bolwerk

 0519-29 22 23 het-bolwerk.euZuiderschans 109101PZDokkum

Vrijwillige palliatieve terminale zorg

Humanitas

Vergelijk hulpaanbod